så går en snabbstädning av hemmet till

6 tips – så städar du ditt hus när du har bråttom

Att städa hemma kan kännas om en oöverkomlig uppgift ibland, men det är det verkligen inte. Om du har planerat väl och är redo så kan du få huset rent på bara några minuter. De två sakerna som ofta sätter käppar i hjulen är förhalning och rädsla för hårt arbete. Låt inte dessa två besegra dig! Du behöver inte spendera timme efter timme med att skrubba golv och väggar. Det enda du behöver är lite tips angående tidsplanering och städning.

Här är några tips du kan följa när du måste städa huset snabbt.

  • Använde en timer:

Ett effektivt sätt att bli motiverad till att börja städa är att bestämma att du bara ska göra det ett visst antal minuter. Ställ fram sopar, moppar och hinkar och starta timern. Ställ den på en realistisk tid – kanske en till två timmar. När du vet att så fort klockan ringer så slipper du städa mer, så kan det ge dig tillräckligt med motivation för att jobba hårt under de få timmarna.

  • Sätt på musik

Sätt i gång stereon och sätt på din favorit rockmusik! Rock and Roll musik kommer snabbt få dig på fötterna och du kommer att städa snabbare av bara farten. Sjung och dansa medan du dammar. Huset kommer att vara städat på nolltid och du kommer att ha haft kul med!

  • Involvera fler i städningen

Se till att dina rumskamrater, partner, barn eller vem som helst som är i närheten hjälper dig att städa. Om du får hjälp så kommer städningen gå dubbelt så fort. Du kan till och med göra det till en lek bara för skojs skull. Delegera olika rum till ett visst antal personer och se vem som blir klar först! För att göra det intressant kan ni ha ett litet pris för vinnaren! Sätt på musik och kör i gång!

  • Förvara alla städprodukter på ett ställe

Välj ut en hylla i skåpen eller fyll en påse med allt ditt städmaterial. Det kan vara dammvippa, fönsterputs, våtservetter, skrapa, möbelpolish, trasor och rengöringsmedel. Förlora inte tid på att söka igenom alla skåp eller hela huset för att hitta det du behöver till städningen. Att ha dem alla på ett och samma ställe sparar dig mycket tid.

  • Använd en stor soppåse

När du städar dig genom huset bär med dig en stor svart soppåse. Där kan du lägga skräp från sopkorgar, det du sopar ihop på golvet och allt annat skräp du hittar. Så fort påsen är full släng allt i soptunnan ute eller till återvinningen.

  • Förflytta dig systematiskt

Gå inte runt i cirklar. Det kan kännas som att du får mycket gjort men egentligen så går du bara runt och runt i samma fotspår. Försök att arbeta dig uppifrån och ned och vänster till höger. Om du städar på detta systematiska sätt så kommer du få rummet klar på nolltid och kan börja med nästa.

Att städa hemma behöver inte vara jobbigt och tungt. Du kan göra det roligt och snabbt. Det enda du behöver är lite motivation, en plan och lite städmaterial!